Skip to content

BNOR Examen

Ben je voor de 4e keer gezakt binnen 5 jaar tijd, dan is jouw volgende examen een speciaal examen. Dit speciale examen heet een ‘Nader onderzoek rijvaardigheid’

Wat houd het BNOR examen in?
Het BNOR rijexamen is niet makkelijker dan het CBR rijexamen. De onderdelen zijn hetzelfde als bij een gewoon praktijkexamen en ook de gereden routes zullen niet afwijken. Het enige verschil is dat er voor het BNOR examen meer tijd beschikbaar is en dat er voor aanvang en tussendoor meer persoonlijke begeleiding is.

Voorafgaand aan het BNOR examen gaat de examinator een gesprek aan met de kandidaat en eventueel de instructeur. Dit kan gaan over de voorgaande examens die de kandidaat bij het CBR heeft gehad. Tijdens het rijden doet de examinator er alles aan om jou op je gemak te stellen. Zo nodig wordt het voertuig langs de kant van de weg gezet om de zenuwen tot bedaren te laten komen. Na het rijden vindt er een gesprek plaats over de gereden route, en wordt de uitslag bekend gemaakt door de examinator.

 

Wat neem je mee naar het BNOR examen?
Naar het BNOR examen neem je een geldig identiteitsbewijs mee en een ingevuld zelfreflectie-formulier. Download het formulier hier en vul hem thuis alvast in. 

Aanvraag en Kosten BNOR rijexamen
Het CBR rekent een toeslag voor het BNOR rijexamen en daarom kost een BNOR examen meer dan een gewoon examen. De totaalkosten voor het BNOR examen bedragen € 345,00.  Aanvraag van je BNOR rijexamen wordt op dezelfde manier gedaan als een rijexamen en zal je instructrice in overleg met jou aanvragen. Over het algemeen zijn de wachttijden voor de aanvraag van het BNOR examen iets langer dan normaal omdat er minder examinators zijn die hierin de examens mogen afnemen. 

Back To Top