Skip to content

Tussentijdse Toets (TTT)

Het is mogelijk om op ongeveer 2/3 van de rijopleiding een Tussentijdse Toets te doen. Voorwaarde is wel, dat je al geslaagd moet zijn voor je Theorie-examen. Middels de Tussentijdse toets kan je alvast op een ontspannen manier kennis maken met het CBR en een examinator, het is namelijk een soort proefexamen.

Voorbereiding
Hoewel de Tussentijdse Toets niet verplicht is, is het altijd wel een goed idee om te doen. Na afloop van de toets wordt de uitslag namelijk besproken door de examinator en krijg je de punten aangegeven waar nog extra aandacht aan moet worden besteed zodat je met een goed gevoel aan je echte examen kan beginnen. De Tussentijdse Toets is inbegrepen in al onze All-in rijopleidingen. Jouw instructrice zal met je bespreken wanneer je er aan toe bent en zij zal de aanvraag begeleiden.

Autorijschool Move-it machtigen
Voordat wij de TTT voor je kunnen aanvragen, moet jij daarvoor toestemming geven. Dat doe je met een machtiging. Het machtigen doe je op www.mijn.cbr.nl. Je hebt hiervoor een DigiD nodig. Indien je nog geen DigiD hebt, dien je die eerst aan te vragen op www.DigiD.nl. Het rijschool nummer van autorijschool Move it (deze dien je in te vullen voor de machtiging van de rijschool) is 1344R2.

Het zelfreflectieformulier
Iedereen die een Tussentijdse Toets of het Praktijkexamen wil afleggen krijgt te maken met het zelfreflectieformulier. Het zelfreflectieformulier is een A4’je met vragen over je rijgedrag die je over jezelf moet beantwoorden. Er worden verschillende punten genoemd en jij geeft per punt aan hoe sterk of zwak je hierin bent. De punten die op het formulier genoemd worden zijn bijvoorbeeld veiligheid, omgaan met het voertuig en milieubewust rijden. Het zelfreflectieformulier vul je vóór je examen of toets begint in. Dit kun je thuis doen, of in een rijles, en dan geef je het formulier aan je examinator voordat je gaat beginnen aan je Tussentijdse Toets of Praktijkexamen. Je kunt het zelfreflectieformulier hier downloaden, om alvast in te vullen, uit te printen en mee te nemen alvorens de Tussentijdse toets begint.

Op de dag van de Tussentijdse Toets
Samen met je instructrice spreek je af wanneer de Tussentijdse Toets kan plaats vinden. Wij reserveren de toets voor jou en je ontvangt dan per mail een uitnodiging. Op de dag zelf neem je het ingevulde zelfreflectieformulier mee, plus een geldig legitimatie bewijs. De TTT duurt ongeveer even lang als het echte examen en je moet ook dezelfde onderdelen uitvoeren. Voor deze toets kan je niet slagen of zakken. Wel is het mogelijk om vrijstelling van alle bijzondere verrichtingen (voor je eerstvolgende praktijk examen) te verdienen. Je moet hiervoor de bijzondere verrichtingen naar behoren en veilig uitvoeren. Na afloop van de toets weten jij en je instructrice precies aan welke onderdelen je nog moet werken tijdens de lessen die volgen. Als je instructeur vind dat je er helemaal klaar voor bent, is het tijd om praktijkexamen te doen.

Kosten en aanvraag
Jouw rijinstructrice zal met jou bespreken wanneer jij toe bent aan de tussentijdse toets. Je hebt dan zelf de keuze of je de toets wel of niet wil doen. Jouw instructrice zal de toets voor je aanvragen bij het CBR. De kosten voor de Tussentijdse toets bedragen € 240,00.

Back To Top