Skip to content

Opfriscursus

In de afgelopen jaren is het verkeer behoorlijk veranderd. Over het algemeen is het veel drukker op de weg en er zijn een hoop verkeersregels bijgekomen. Dit kan bij sommige mensen onzekerheid en soms zelfs stress opleveren. Wilt u toch graag blijven autorijden, maar net even iets lekkerder achter het stuur plaats nemen? Dan is deze opfriscursus voor u geschikt! Met een aantal opfrislessen zorgen wij er voor dat uw kennis en kunde op gebied van autorijden wordt bijgespijkerd.

De opfriscursus is voor u geschikt als u:

 • Als u reeds beschikt over een rijbewijs
 • U zichzelf vaak afvraagt wat u in bepaalde verkeersituaties moet doen
 • Graag wat meer zekerheid wilt als automobilist
 • Al jaren niet meer heeft gereden en het autorijden graag weer wil oppakken
 • In bepaalde mate rijangst heeft ontwikkeld
 • Meer theoretische en praktijkgerichte kennis wil op doen op gebied van autorijden

Wat houd de opfriscursus in?

 • Het Theoriegedeelte: U ontvangt van ons een bijspijker boekje.
  U leest alles over nieuwe regels, borden en markeringen en raakt snel vertrouwd met de laatste ‘afspraken’. Meer kennis verhoogt het rijplezier, maar belangrijker: het is veiliger voor uzelf en alle andere weggebruikers!
  In dit boekje staan de nieuwste regels en afspraken over bijvoorbeeld  spits-, plus- en passeerstroken, uitwijkplaatsen, fiets- en bromfietspaden, bromfiets op de rijbaan, fietsstraten, wegmarkeringen, bus sluizen, maximumsnelheden en smartphone-gebruik in het verkeer.
  De heldere taal en duidelijke afbeeldingen zorgen ervoor dat u weer snel up-2-date bent.
 • Het Praktijkgedeelte
  U kunt op uw gemak het bijspijkerboekje doorlezen. Als u daarmee klaar bent worden er 5 gerichte praktijklessen ingepland, elk goed voor 60 minuten rijtraining in onze lesauto.

De opfriscursus is exclusief:
De cursus is voor iedereen die daar behoefte aan heeft, en is niet verplicht. Daarom is de cursus exclusief theorie en praktijkexamen.

Wat neemt u mee naar de opfriscursus?
Elke les dient u een geldig rijbewijs mee te brengen.

Is uw rijbewijs verlopen?
Als uw rijbewijs verlopen is, kunt u niet mee doen aan de opfriscursus. U moet dan eerst uw rijbewijs bij uw gemeente vernieuwen. In sommige gevallen moet u hiervoor eerst een ‘Verklaring van geschiktheid’ aanvragen bij het CBR. Dit doet u door een ‘Gezondheidsverklaring’ naar het CBR toe te sturen. Als uw rijbewijs is verlopen, is opnieuw rijexamen doen niet nodig als voldaan wordt aan de volgende voorwaarden:
– het rijbewijs is afgegeven na 30 juni 1980;
– het rijbewijs heeft zijn geldigheid niet verloren voor 30 juni 1985.
Als aan bovenstaande niet is voldaan, dan moet er opnieuw theorie- en praktijkexamen afgelegd worden. U kunt dan bij ons een geschikt lespakket kopen. Neem in dit geval even contact met ons op, dan kunnen wij u hierover passend advies geven.

Kosten en aanvraag
De kosten voor de opfriscursus bedragen € 315,00. Hieronder kunt u zich aanmelden voor de cursus. Na aanmelding nemen we binnen 3 werkdagen contact met u op om de cursus in te plannen.

Back To Top