Skip to content

Rotterdam rit
Mensen die in een grote stad wonen, draaien hun hand niet om voor een autorit dwars door de stad. Willen ze van A naar B komen, dan zullen ze zich wel moeten manoeuvreren door het drukke verkeer en ze raken er snel aan gewend. Maar voor mensen buiten de randstad kan het best spannend zijn. Voor leerlingen die autorijles bij ons volgen al helemaal. Toch kan het heel nuttig (en ook nog leuk!) zijn om dit eens te oefenen met een ervaren instructeur naast je. Daarom bieden wij jou de ‘Rotterdam-rit’ aan!

Wat houd de ‘Rotterdam-rit’ in?
Je snelweg skills zullen tijdens deze rit aanzienlijk verbeterd worden, want we zijn ongeveer 3 kwartier onderweg voordat we in Rotterdam aankomen. Eenmaal aangekomen gaan we niets uit de weg en zullen dwars door het centrum van Rotterdam rijden. Je krijgt niet alleen te maken met het drukke stadsverkeer, maar ook met trams, bruggen, smalle wegen en tunnels. We laten je zien hoe de wegen zijn opgebouwd en met welke extra regels je rekening moet houden. Ook laten we je zien waaruit de parkeerzones bestaan zodat jij in het vervolg weet waar je kan parkeren. Uiteraard ontbreekt de bekende ‘Hofplein rotonde’ niet in deze tour.

Wat levert het jou op?
De Rotterdam-rit gaat een compleet andere ervaring worden dan een normale rijles waardoor je jezelf zelfverzekerder in het verkeer zal gaan voelen. Deze ervaring neem je mee en zal jou in de toekomst vast nog goed van pas komen. Stappen in Rotterdam? Jij bent voortaan de BOB!

Voor wie is de Rotterdam-rit geschikt?
De Rotterdam-rit is niet verplicht, maar het is natuurlijk wel een zeer waardevolle aanvulling aan je rijopleiding. De Rotterdam rit is met name geschikt voor leerlingen die voldoende ervaring hebben opgebouwd en vrijwel klaar zijn voor het examen. Heb je je rijbewijs al gehaald, maar wil je toch graag nog oefenen om te rijden in een grote stad? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom om de Rotterdam-rit te rijden.

Programma
We vertrekken vanuit het vertrouwde les gebied. Je wordt opgehaald op de afgesproken plaats en tijdstip, net zoals een gewone rijles. Afhankelijk van de verkeersdrukte, rijden we ongeveer 3 kwartier op de snelweg voordat we in de stad aankomen. We zullen in het centrum ongeveer 1 uur en een kwartier rijden. Tussendoor gaan we even een korte break houden op een leuke plek. Hier kan je wat drinken of even een snack eten. Dus zorg dat je iets bij je hebt voor deze korte pauze. De totale Rotterdam-rit duurt 3 uur.

Aanmelding en kosten
Ben je geïnteresseerd in de Rotterdam-rit? Geef dit dan op tijd door aan je rij-instructrice. Zij zal bekijken wanneer de Rotterdam tour voor jou ingepland kan worden. De kosten voor de Rotterdam tour bedragen € 240,00

Let op! Heb jij een Pakket rijopleiding afgenomen en heb je nog lessen over aan het einde van de opleiding? Dan kan je deze inwisselen voor een Rotterdam-rit !

Het is ook mogelijk om de Rotterdam-rit met 2 personen te doen. De één kan op de heenweg de snelweg rijden en de andere persoon op de terugweg. Je leert dan ook van de route van jouw vriend of vriendin en de kosten van de Rotterdam-rit kun je dan verdelen.

Back To Top