Skip to content

CBR Faalangst examen

Heb je last van extreme zenuwen voor het rijexamen, dan zou het zomaar kunnen gebeuren dat de spanning zo hoog op loopt dat je niet meer functioneert. Gelukkig is daar een oplossing voor. Het faalangstexamen!

Faalangt gecertificeerd
Autorijschool Move-it is faalangst gecertificeerd. Dat betekent dat wij leerlingen met rijangst en faalangst perfect kunnen begeleiden tijdens de rijlessen. Heb jij angst om te beginnen met autorijlessen, of heb je rijangst ervaren tijdens het volgen van autorijlessen bij een andere rijschool? Dan staan wij je graag te hulp. Wij passen onze lessen aan om je zo comfortabel mogelijk klaar te stomen voor het praktijkexamen.

 

Het Faalangst examen
Tijdens onze rijlessen houden wij dus rekening met je als je last hebt van faalangst. Maar om je rijbewijs te halen, zal je ook een examen moeten afleggen naast een examinator. Dit kan ook weer voor de nodige spanning zorgen. Het risico bestaat dat door de zenuwen de spanning zo hoog oploopt dat je niet meer functioneert. En het is natuurlijk niet de bedoeling, dat je niet slaagt omdat je last hebt van de zenuwen. In dat geval is het verstandig om voor een faalangst rijexamen te kiezen. Dit examen is volledig ingericht om extra rust te bieden, zodat jij onder prettige omstandigheden het rijexamen aflegt.

Hoe gaat het faalangst examen in z’n werk?
In principe is het faalangst rijexamen hetzelfde als het reguliere rijexamen. Het grote verschil is dat je een examinator krijgt die getraind is om mensen met faalangst te begeleiden, en je hebt meer tijd om het examen af te leggen. In totaal heb je 1 uur en 20 minuten voor het faalangst examen. 35 minuten zijn gereserveerd voor de examenrit zelf, de overige tijd is voor een eventuele time-out of rustmoment tussendoor. Onderweg tijdens je faalangst examen in de auto kijkt de examinator of jij de volgende zaken goed beheerst:

• Beheersing van het voertuig
• Kijkgedrag
• Verlenen voorrang
• In- en uitvoegen
• Rijden op kruispunten en rotondes
• Inhalen
• Bijzondere verrichtingen

Een onderdeel van het examen is het zelfstandig naar een bestemming rijden via een navigatiesysteem, en het uitvoeren van twee bijzondere verrichtingen.

Wat neem je mee naar het Faalangst examen?
Naar het faalangst examen neem je een geldig identiteitsbewijs mee, en een ingevuld zelfreflectie-formulier. Download hier het zelfreflectieformulier.  

Aanvraag en kosten
De aanvraag voor het faalangstexamen verloopt altijd via je instructrice. De kosten voor het praktijkexamen bedragen € 345,00 en worden op een factuur in rekening gebracht.

Back To Top