Skip to content

Training rijangst

Je hebt je rijbewijs gehaald. Waarom zou je dan bang zijn om in de auto te stappen? Toch komt rijangst helaas vaker voor dan je denkt. Over rijangst praat je niet zo makkelijk, veel mensen schamen zich er voor. Maar als je niet DURFT wil dat niet zeggen dat je het niet KAN. Daar zijn wij van overtuigd. Hoog tijd dus om je probleem aan te pakken.

Wat is rijangst?
Mensen met rijangst zijn constant bezig met dingen die er zouden kunnen mis gaan tijdens het autorijden. Het is een angst voor iets dat er niet is, maar die wel heel ingrijpend is. De mate van de rijangst varieert sterk en er zijn ook veel verschillende soorten rijangst. Soms treedt je rijangst alleen maar op in zeer specifieke situaties, situaties die zich maar zelden voordoen. Maar de rijangst kan ook zo heftig zijn, dat je halsstarrig weigert om nog de auto in te stappen. En dat terwijl autorijden in deze maatschappij eigenlijk een must is geworden.

Over het algemeen gaan mensen met rijangst lastige verkeerssituaties uit de weg. Ze bedenken uitvluchten zoals: ‘Deze weg is sneller’ of ‘Daar staat altijd file’, misschien rijden ze zelfs een stuk om zodat ze bijvoorbeeld de snelweg kunnen vermijden. Of ze gaan gewoon helemaal niet met de auto. Dat is niet alleen zonde van je rijbewijs, maar het maakt je ook afhankelijk van anderen. Al met al is het zeer onprettig.

Heb ik rijangst?
Misschien heb je jouw rijbewijs al wel maar laat je de auto staan omdat je te bang bent om te rijden. Kijk dan of je jezelf in deze stellingen herkent:
• Ik zie op tegen autorijden.
• Ik vermijd drukte in het verkeer.
• Ik ben heel voorzichtig in het verkeer.
• Ik zit gespannen achter het stuur.
• Ik voel me opgejaagd in het verkeer.
• Ik gebruik mijn auto zo min mogelijk.
• Ik rij alleen voor mij bekende routes.
• Ik rij niet op de autosnelweg.
• Ik ben moe na het autorijden.
• Ik rij het liefst met een vertrouwd iemand naast me.
Wanneer je een of meerdere stellingen met ‘ja’ hebt beantwoord, dan heb je waarschijnlijk last van rijangst.

Wat kun je aan doen?
Wil je een probleem aanpakken, dan zul je het eerst moeten erkennen. Spreek dus maar hardop uit: “Ik heb rijangst en ik wil er beslist van af.” Wanneer je eenmaal de stap hebt genomen om je rijangst aan te pakken zul je de confrontatie aan moeten gaan met jezelf. Je moet daarvoor een beroep doen op je moed en doorzettingsvermogen. Maar je beloning is wel het terugwinnen van je vrijheid en mobiliteit. Het is dan zaak om vooral te stoppen met vermijden. Alleen op die manier doorbreek je de cirkel.

Begeleiding tijdens de training rijangst
Rijangst kan zich ook ontwikkelen door de grote veranderingen die zich afgelopen jaren hebben voorgedaan in het verkeer. Meer verkeersregels, meer verkeersdrukte. Dit vraagt om aanpassingsvermogen. Maar wij zijn er van overtuigd dat jij tot veel meer in staat bent dan je zelf denkt. En daar kan je echt wel wat hulp bij gebruiken! De instructrice van autorijchook Move it wil mensen graag hun mobiliteit terug geven door hun rijangst te overwinnen. Daarom hebben wij de training rijangst ontwikkelt. Wij zullen voor je klaar staan en je begeleiden om je angst zelf te overwinnen op je eigen tempo. Je gaat anders, positiever denken over je eigen kunnen. JIJ krijgt de controle weer terug over JEZELF, de AUTO en de SITUATIE!

Wat houd de training rijangst in?

  • Het Theoriegedeelte: U ontvangt van ons een bijspijker boekje.
    U leest alles over nieuwe regels, borden en markeringen en raakt snel vertrouwd met de laatste ‘afspraken’. Meer kennis verhoogt het rijplezier, maar belangrijker: het is veiliger voor uzelf en alle andere weggebruikers!
    In dit boekje staan de nieuwste regels en afspraken over bijvoorbeeld  spits-, plus- en passeerstroken, uitwijkplaatsen, fiets- en bromfietspaden, bromfiets op de rijbaan, fietsstraten, wegmarkeringen, bussluizen, maximumsnelheden en smartphone-gebruik in het verkeer.
    De heldere taal en duidelijke afbeeldingen zorgen ervoor dat u weer snel up-2-date bent.
  • Het Praktijkgedeelte
    U kunt op uw gemak het bijspijkerboekje doorlezen. Als u daarmee klaar bent worden er 5 gerichte praktijklessen ingepland, elk goed voor 60 minuten rijtraining in onze lesauto.  Mocht blijken dat er meer lessen nodig zijn om jou met een goed gevoel te laten rijden dan is dat in overleg en plannen we extra tijd in. We passen de cursus aan op jouw nivo en wensen. 

 

De training rijangst is exclusief:
De training is voor iedereen die daar behoefte aan heeft en is niet verplicht. Daarom is de cursus exclusief theorie en praktijkexamen.

Wat neem je mee naar de training rijangst?
Elke les dien je een geldig rijbewijs mee te brengen.

Aanmelding en kosten
De kosten voor de training rijangst bedragen € 315,00. Hieronder kan je jezelf aanmelden voor de training en veilig en gemakkelijk betalen via Ideal. Na aanmelding nemen we binnen 3 werkdagen contact met u op om de training in te plannen.

Ben jij klaar om je angsten te overwinnen! Schrijf je dan nu snel in!

Back To Top